واگذاری اختیارات سازمان غذا و دارو به بخش خصوصی در انتظار سازوکار مناسب

  • 1391/12/03
  • 1652 بازدید

طرح واگذاری اختیارت و وظایف سازمان غذا و دارو به بخش خصوصی ، موضوع هشتمین جلسه از کارگروه صنایع غذایی اتاق ایران بود که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو در محل اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران ، این طرح در قالب یک سامانه یکپارچه پایش انجام می‌شود و قرار است با همکاری فعالان بخش خصوصی ، اطلاعات مربوط به پروانه‌های صادر شده ، در این سامانه ثبت و سازمان غذا و دارو صرفاً بر این فرآیند نظارت کند.

این سامانه که چند ماه است فعالیت خود را به صورت آزمایشی آغاز کرده است ، با کاهش بروکراسی صدور پروانه‌های تولید ، مانعی بزرگ را از سر راه تنوع تولیدات محصولات غذایی برمی‌دارد.

در این جلسه ، رئیس و اعضای کارگروه صنایع غذایی ضمن تشکر از این اقدام سازمان غذا و دارو در جهت تسهیل فعالیت‌های بخش خصوصی و تولیدکنندگان صنایع غذایی ، به بررسی و ارائه ساز‌و‌کارهای آموزشی و ترویجی لازم برای فراگیر شدن عضویت فعالان اقتصادی در این سامانه پرداختند.

«شاهرخ ظهیری» رئیس کارگروه ، با بیان این‌که باید از فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را کرد ، از همه تشکل‌ها خواست تا در این زمینه با کانون انجمن‌های صنایع غذایی همکاری کنند.

در این زمینه مقرر شد مکانیزم آموزشی و فراخوان عضویت در سامانه از طریق اداره‌ها غذا و داروی استان ها و تشکل‌های مربوطه صورت گیرد.

در ادامه این جلسه «علی موحد» با اشاره به غیر بهداشتی بودن تولید نان در کشور و کاربرد جوش‌شیرین در تولید نان ، خواستار نظارت بیش‌تر سازمان غذا و دارو بر فرآیند تولید نان در کشور شد.

روغن و سهمیه‌بندی آن موضع دیگری بود که در کارگروه صنایع غذایی مطرح شد. دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در این زمینه گفت: «کارخانه‌جات روغن ، سهمیه اعضای سندیکا را به موقع تحویل نمی‌دهند و تولیدکنندگان محصولات غذایی ، مجبور به تهیه روغن مورد نیاز خود از بازار آزاد و واسطه‌ها هستند.»

وی در ادامه به مشکل ایجاد شده برای تولیدکنندگان کنسرو ماهی اشاره کرد و گفت: «با وجود موافقت سازمان استاندارد با پر بودن 70 درصد از قوطی کنسرو ماهی با ترکیبی از آب و روغن ، وزارت بهداشت هم‌چنان بر پر بودن 80 درصد از آن اصرار می‌کند.»

وی خواستار رسیدگی به این موضوع از سوی سازمان غذا و دارو شد. هم‌چنین به گفته وی ، ترکیب آب و روغن هم از نظر صرفه اقتصادی و حفظ امگا 3 موجود در ماهی ، بسیار مناسب‌تر است و قدرت رقابت را به تولیدکننده ایرانی باز می‌گرداند.



فودپرس