صادرات فله ای عسل به اسم ایران به کام ترکیه شیرین می شود

  • 1395/04/24
  • 1354 بازدید

مدیر عامل اتحادیه زنبورداران گفت:با توجه به صادرات فله عسل ایرانی لازم است که برند سازی محصول صورت گیرد تا برخی کشورها عسل با کیفیت و مرغوب ایرانی را به نام خود در بازارهای دنیا عرضه نکنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، کشور ما یکی از بزرگترین تولیدکنندگان عسل در دنیا به شمار می رود که با وجود دارا بودن طبیعت چهارفصل، امکان رشد و توسعه در این بخش فراهم است اما مشکلات متعدد بر سر راه زنبورداران، طعم شیرین عسل را به کام آنها تلخ کرده ،چرا که آنها با مشقت فراوان تولید خود را به سر انجام می رسانند اما بهره کافی از آن نمی برند.

بر این اساس عفت رئیسی سرحدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران در گفتگو با اشاره به وضعیت تولید و خسارت ریز گردها به کندوها اظهار داشت: با توجه به شرایط جوی مساعد و بارش های مداوم ، تولید در مقایسه با سال گذشته با افزایش همراه خواهد بود اما به سبب آنکه برداشت در مرداد ماه آغاز می شود از این رو نمی توان پیش بینی در خصوص میزان تولید داشت.

گفتنی است که کمبود بارندگی، خشکسالی، گرمای بیش از حد هوا و پدیده ریز گردها طی سال های اخیر موجب شده که برداشت از کندوها به شدت کاهش یابد.

*** صادرات عسل کاهش یافت

وی با اشاره به مشکلات حمل و نقل زنبورستان ها عنوان کرد: وسیله مناسب برای حمل و نقل زنبورستان ها به کار گرفته نشده و از این رو مجبوریم که از کامیون های معمولی برای بحث حمل و نقل استفاده کنیم که درنهایت این امر به سبب آسیب رساندن به محصول خسارت فراوانی را در بر دارد.

رئیسی با اشاره به برداشته شدن استاندارد گفت: حذف استاندارد اجباری و تبدیل آن به تشویقی ضربه مهلکی به صادرات وارد کرده است چرا که استاندارد عسل برای بازارهای صادراتی امری ضروری است.

وی با اشاره به میزان صادرات بیان کرد: صادرات عسل با حذف استاندارد اجباری از مرز 6 الی 7 هزار تن به مرز یک هزار و 500 تن رسیده و حال لازم است هر چه سریع تر سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از رشد قارچ گونه عسل های بی نام و نشان و حمایت از تولیدکنندگان ، مجدد استاندارد عسل را اجباری کند چرا که این امر از سوء استفاده عسل های تقلبی که بی اعتمادی بازارهای هدف را به همراه دارد، جلوگیری می نماید.

*** صادرات فله عسل به اسم ایران به کام ترکیه

مدیر عامل اتحادیه زنبورداران با اشاره به عمده صادرات عسل افزود: عمده صادرات عسل به ترکیه است، گرچه در خواست هایی برای عسل تگ گلی ایران از سوی چین داده شده که با آنها در حال مذاکره هستیم.

گفتنی است که عمده تولید عسل چین تک دانه های روغنی است که آنها برای استفاده از عسل به عنوان داروی گیاهی خواستار عسل های باکیفیت و مرغوب کشور ما هستند.

در این میان صادرات فله عسل ایرانی یکی از مهم ترین چالش های این صنعت به شمار می رود چرا که صادرات فله عسل به کشورهای چین، عراق و ترکیه موجب شده که آنها فرصت را غنیمت بشمارند و از آب گل آلود عسل ناب ایرانی بگیرند.

وی با اشاره به برند سازی عسل گفت: با توجه به صادرات فله عسل ایرانی لازم است که برند سازی محصول صورت گیرد تا برخی کشورها عسل با کیفیت و مرغوب ایرانی را به نام خود در بازارهای دنیا عرضه نکنند.

*** شرکت های لبنی به دنبال عسل بی کیفیت هستند

رئیسی ادامه داد: عمدتا عسل های صادراتی به ترکیه، عراق و افغانستان درجه سه هستند چرا که غیر ممکن است با وجود قیمت تمام شده 37 الی 38 هزار تومانی هر کیلو عسل طبیعی ،عسل صادراتی با قیمت کیلویی 8الی 15 هزار تومان مرغوب و با کیفیت باشد.

رئیسی با اشاره به آنکه برخی شرکت های لبنی خواهان عسل های بی کیفیت هستند، بیان کرد: برخی شرکت های لبنی خواستار عسل با قیمت 3 هزار تومان هستند و حال باید گفت که عسل با چنین قیمتی چیزی جز گلوکز و اسانس نیست که متاسفانه شرکت های لبنی خواهان عسل با شهد تقلبی هستند.

گفتنی است که با توجه به پتانسیل های بالای تولید در کشور ادعا داریم که بعد از کشور چین دومین تولید کننده عسل در دنیا هستیم.



باشگاه خبرنگاران جوان