سرانه تولید گردو پنج برابر میانگین جهانی/ افزایش ۴۰۰۰ تنی گردو در سال جاری

  • 1395/06/14
  • 684 بازدید

سرمازدگی و خشکسالی در برخی استان‌ها همچون کردستان و گیلان، خراسان جنوبی و کرمان آسیب‌هایی را به باغ‌های گردو وارد کرد، اما ورود باغ‌های جدید افزایش تولید چهارهزار تنی را در بر دارد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره تولید گردو در ایران و جهان گفت: سطح زیر کشت بارور گردو در جهان حدود یک میلیون هکتار است و تولید جهانی آن به سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن می‌رسد، این در حالی است که سرانه تولید جهان کمتر از نیم کیلوگرم است.

رمضان رویین‌تن افزود: تعداد بهره‌برداران جهانی گردو ۵۰۰ هزار نفر گزارش شده است و کشورهای عمده تولیدکننده این محصول شامل چین، آمریکا، ایران، ترکیه، مکزیک، اوکراین و هندوستان است.

وی خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت گردو در ایران ۱۴۶ هزار هکتار است که ۱۵ درصد از سطح زیر کشت جهانی را شامل می‌شود و میزان تولید ۲۲۰ هزار تن در سال برآورد شده است.

رویین‌تن ادامه داد: ۶,۵ درصد از تولید جهانی گردو مربوط به ایران است و تولید سرانه برای جمعیت ۸۰ میلیونی ایرانی، ۲.۷۵ کیلوگرم برای هر نفر برآورد شده است که این ارقام نشان می‌دهد که بیش از پنج برابر جهان سرانه تولید داریم.

وی تصریح کرد: میزان عملکرد گردو در ایران حدود یک‌ هزار و ۸۶۰ کیلوگرم در هر هکتار است که این عدد معادل نصف عملکرد جهانی است.


ارزش گردوی صادراتی سال گذشته ۱۹ میلیون دلار برآورد شد

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: استان‌های عمده تولیدکننده گردو در کشور عبارت از همدان، کرمان، فارس، لرستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و گیلان است که علاوه بر این استان‌ها، در سایر مناطق کشور نیز امکان کشت گردو وجود دارد.

رویین‌تن میزان صادرات گردو در سال گذشته را حدود سه‌هزار تن برشمرد و تأکید کرد: ارزش این مقدار گردوی صادرشده، ۱۹ میلیون دلار برآورد شده است.

وی اظهار داشت: بازارهای هدف صادراتی گردو عبارت از امارات، عراق، ترکیه، قطر، بحرین، عمان، آذربایجان، کویت، آلمان و انگلستان است که البته بیشتر تولید در داخل کشور به مصرف می‌رسد.

وی در ادامه افزود: گردو خشکباری قدیمی و باارزش است که علاوه بر پروتئین و ویتامین‌های موجود در آن، قابلیت استحصال ۵۴ درصدی روغن را نیز دارد.

وی تأکید کرد: با برنامه‌های بلندمدت فوق، میزان تولید از ۲۲۰ هزار تن به ۵۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره کاهش گردو در برخی مناطق کشور در سال جاری اظهار داشت: در برخی هشت استان عمده گردوکاری کشور ازجمله کردستان و گیلان شاهد سرمازدگی بودیم، اما از آنجا که سال آور در دیگر مناطق کشور وجود دارد، میزان کل تولید کاهش نخواهد یافت.

رویین‌تن همچنین گفت: در برخی استان‌ها همچون خراسان جنوبی و کرمان، باغ‌های گردو با خشکسالی و آفات روبه‌رو بود، اما همزمان باغ‌های جدید وارد مرحله تولید شد و بدین‌ترتیب کاهشی طی دوره بهره‌برداری گردو نخواهیم داشت.

وی در پایان با اعلام اینکه در سال جاری حدود چهارهزار تن افزایش تولید قابل پیش‌بینی است، افزود: فروش گردو از اوایل خردادماه سال جاری شروع شده و تا پایان آبان‌ماه ادامه خواهد داشت که امید می‌رود حدود چهارهزار تن افزایش تولید داشته باشیم.



خبرگزاری ایانا