محصولات باکیفیت شیلاتی ایران به صورت خام صادر می شود

  • 1395/07/02
  • 873 بازدید

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به نقش آفرینی شیلات در شکوفایی اقتصاد مقاومتی گفت: کشورهای اروپای غربی به ویژه اسپانیا از بازارهای مهم هدف صادرات محصولات شیلاتی ایران است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ارسلان قاسمی به بازارهای اروپای شرقی نیز اشاره کرد و افزود: حضور موثر در در این بازارها مستلزم بازارسازی، بازارشناسی و بازاریابی است.

وی اظهار داشت : محصولات شیلاتی ایران بسیار با کیفیت و سالم است بنابراین بسیاری از کشورهای دنیا مشتری این محصولات هستند.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان بی توجهی به مقوله فرآوری و بسته بندی را از مشکلات جدی صادرات محصولات شیلاتی کشور دانست و گفت : متاسفانه محصولات با کیفیت شیلاتی ایران بدون فرآوری و در عمل بصورت خام با نازلترین قیمت به دنیا صادر می شود.

وی در ادامه بر ضرورت توسعه زیرساخت های فرآوری محصولات شیلاتی در کشور تاکید کرد و افزود : محصولا ت شیلاتی از اقلام مهم صادرات غیرنفتی ایران است.

قاسمی بیان داشت : ارتقای کیفیت بسته بندی و رعایت اصول بهداشتی در مراحل مختلف تولید، فرآوری و صادرات انواع محصولات زیر بخش شیلات موجبات گسترش ارزآوری حاصل از این مسیر را فراهم خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه آبزی‌پروری در بسیاری از کشورها به ویژه ایران یک فعالیت مهم اقتصادی محسوب می‌شود، گفت : این صنعت در تامین امنیت غذایی و رونق اقتصاد کشور بسیار نقش آفرین است.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان کشور با اعلام اینکه شیلات از بخش های تامین کننده پروتئین مصرفی جامعه است، افزود: خوشبختانه به دلیل وابستگی بسیار ناچیز تولیدات آبزیان به منابع ارزی، تامین پروتئین مورد نیاز جامعه با استفاده از آبزیان در جهت تحقق استقلال غذایی کشور اهمیت بسیاری دارد ضمن اینکه فعالیت های آبزی پروری بسیار اشتغال آفرین است.

وی تصریح کرد: به یقین رونق شیلات به عنوان زیرمجموعه بخش کشاورزی، شکوفایی سایر بخش های اقتصادی را نیز به دنبال دارد به همین دلیل با نگاهی دقیق و موشکافانه به تولید، فرآوری، صادرات و حمل و نقل آبزیان می توان به نقش کلیدی فعالیت های شیلاتی در اقتصاد ملی پی برد.

قاسمی بیان داشت: شیلات در بخش کشاورزی و اقتصاد ملی جایگاه ویژه ای داشته و سهم آبزی پروری در ایجاد اشتغال دارای اهمیت فراوانی است.

وی با تصریح اینکه فعالیت های آبزی پروری در کاهش نرخ بیکاری بسیار موثر است، گفت: ظرفیت های بالقوه فراوانی در بخش آبزی پروری کشور نهفته است.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اذعان اینکه توسعه شیلات یکی از محورهای مورد توجه دولت است، افزود: شرایط مساعد و استعدادهای بالقوه ای در زمینه آبزی پروری در کشور وجود دارد از اینرو می طلبد از ظرفیت های موجود در بخش شیلات به شکل مطلوبی استفاده شود.

وی در ادامه با بیان اینکه از فرهنگ سازی برای افزایش مصرف آبزیان در کشور نباید غافل شد، گفت: ترویج و گسترش فرهنگ مصرف غذای سلامتی در کشور مستلزم عزم و اراده ملی است.

قاسمی با یادآوری اینکه فعالیت های زیادی باید در زمینه فرهنگ سازی برای مصرف آبزیان در جامعه صورت گیرد، افزود: در حال حاضر سرانه مصرف آبزیان در کشور بسیار پائین است.



خبرگزاری صداوسیما