پیش بینی تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر / افزایش ۶۴ درصدی تحویل چغندرقند کشاورزان به کارخانه ها
با توجه به استقبال کشاورزان از کشت پاییزه در سال جاری، پیشبینی میشود بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر در کشور تولید شود که بخشی از نیاز کشور را پاسخگو است.
مجری طرح چغندرقند و نیشکر وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار ایانا درباره وضعیت میزان تولید چغندرقند در کشور گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن چغندرقند تحویل کارخانهها شده است که در مقایسه با مدت مشابه گذشته، از افزایش ۶۴ درصدی برخوردار است.
علیرضا یزدانی افزود: سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه تاکنون هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده که در مقایسه با سال گذشته ۶۵ درصد افزایش داشته است و کشت در برخی مناطق کشور همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه در سال گذشته شش هزار و ۳۰۰ هکتار بود، در حالی که امسال تاکنون به هشتهزار و ۵۰۰ هکتار رسیده و پیشبینی میشود که کشت در مناطق مختلف تا نیمه آبانماه ادامه داشته باشد.
یزدانی ادامه داد: مناطق گرمسیر همچنان فرصت دارند تا محصول چغندرقند را در اراضی خود بکارند.
کشت پاییزه بیش از ۱۲ هزار هکتاری مورد انتظار است
مجری طرح چغندرقند و نیشکر وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برنامه ریزی شده است که ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشور به کشت پاییزه چغندرقند افزایش یابد که با توجه به استقبال کشاورزان پیشبینی میشود سطح زیر کشت این مقدار فراتر رود.
وی درباره تولید شکر قابل استحصال از این مقدار چغندرقند یادآور شد: با توجه به افزایش تولید چغندرقند در کشور، پیشبینی میشود که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر در کشور تولید شود؛ این در حالی است که میزان شکر تولیدشده در سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود.
یزدانی پیشبینی کرد که شش میلیون تن چغندرقند حاصل از کشت بهاره و پاییزه تحویل کارخانهها شود، در حالی که برنامه ابلاغی کشت پاییزه ۱۸ هزار هکتار است.
وی در پایان اظهار داشت: برخی استانها و مناطق کشور برای کشت پاییزه با توجه به در اختیار قرار دادن نهادههایی همچون بذور چغندرقند، اعلام آمادگی کردند و بدین ترتیب امسال سال خوبی برای محصول چغندرقند خواهد بود و امیدواریم بخشی از نیاز کشور به این محصول از طریق تولید داخل تأمین شود.