تولید نان‌ های غنی با فرآوری سبوس غلات در کشور

  • 1395/08/01
  • 1206 بازدید

یکی از شرکت‌های فناور کشور توانسته است با تولید فرآورده‌های غنی‌سازی نان و فرآوری سبوس غلات به بهبود سلامت نان و غنای نان‌های تولیدی کمک کند.

عبدالحسین جلالی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید مکمل‌ها و غنی‌کننده‌های سبوس نان و غلات گفت: این واحد تولیدی به صورت اختصاصی انواع مکمل‌های غذایی، بهبود دهنده نان و اصلاح کننده آرد وسبوس فرآوری شده را تولید و روانه بازار تجاری کرده است.

وی با بیان این‌که تولید محصولات مطابق با فرآیند بررسی بازار و بوده است، افزود: ضمن استفاده از مواد اولیه مرغوب و مورد تائید سازمان غذا و دارو و اداره استاندارد کشور استفاده سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای استاندارد ISO9001:2008 مستقر شد و این گواهینامه از شرکت DAS انگلستان دریافت شد.

این فعال فناور به طیف متنوع تولیدات این شرکت اشاره کرد و افزود: سبوس فرآوری شده گندم، برنج، جو و جو دوسر تحت عنوان مدیسه، استارج یا همچنین اصلاح کننده آرد وبهبود دهنده نان، پرمیکس غنی‌سازی آرد برای انواع نان‌های خبازی با عنوان پونان، مخلوط سبوس فرآوری شده با دانه‌های روغنی و سبزیجات مدیسه و همچنین انواع نان‌های حجیم، نیمه جیم و خشک چاریس از تولیدات این شرکت فناور هستند.

وی به توانمندی تولید سبوس فرآوری شده اشاره کرد و افزود: برای اولین بار در کشور دانش فنی تولید سبوس فرآوری شده به روش تخمیری را کسب کردیم و با این روش مقدار اسید فیتیک سبوس بعد ار فرآوری تا حد محدوده استاندارد (کمتر از ppm500) کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله خواص سبوس فرآوری شده کاهش میزان اسید فیتیک در سبوس است که سبب بهبود جذب ریزمغذی‌هایی نظیر آهن و کلسیم شده است که در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان و کم خونی را کاهش می‌دهد.

جلالی، به خواص سبوس گندم اشاره کرد و افزود: سبوس گندم ضمن جلوگیری از بیماری‌های کلون بخصوص سرطان روده، به کاهش کلسترول، درمان فشار خون بالا، کمک به کنترل دیابت نوع دو، کمک به کاهش وزن و تسهیل حرکات دودی شکل دستگاه گوارش کمک می‌کند.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی با اشاره به اثر ویژه غنی‌سازی نان با آهن و اسیدفولیک بدون تغییر در رنگ و طعم نان، اظهار کرد: آهن از عناصر ضروری برای بدن بوده و کمبود آن باعث بروز عوارضی چون تأخیر تکامل و هماهنگ شدن رشد کودک، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی، کاهش فعالیت بدنی، ظرفیت یادگیری و خستگی زودرس ناشی از کم خونی، بروز عوارض گوارشی و همچنین نقایص مادرزادی لوله عصبی می‌شود.

این فعال فناور، بهبود دهنده نان استارج را یکی دیگر از تولیدات این شرکت عنوان کرد و افزود: بهبود دهنده‌ها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در تمام مراحل تولید نان اعم از میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفیت محصول نهایی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بهبود قدرت آردهای ضعیف، افزایش عمر نان و نیز کاهش چسبندگی نان بر روی سنگ یا دستگاه پخت از مزایای استفاده از استارج هستند.



خبرگزاری ایسنا